rawpixel-1054603-unsplash

EHBO in de bergen

Wat moet er zeker in je EHBO-kit zitten? Hoe verzorg je veel voorkomende kwaaltjes? Welke ongevallen of ziektes kun je verwachten in het hooggebergte? Deze workshop geeft je de nodige tips en tricks om goed voorbereid te zijn op allerlei (nood-)situaties.

Lees meer

kyle-peyton-594168-unsplash

Koken op tocht: voeding drogen

Ben je dat gevriesdroogde eten ook zo beu? Wil je wat meer variatie op trektocht? Of ben je gewoon op zoek naar een lekkere en gezonde snack? In deze workshop maak je kennis met de basis van voeding drogen en het maken van je eigen snacks.

Lees meer

jf-brou-358069-unsplash

Met een hond in de bergen

Je trouwe viervoeter meenemen in de bergen, kan dat? Ja, natuurlijk, en zelfs verder dan je denkt! Ervaringsdeskundige Mark Sebille en zijn herdershond Orki delen graag hun ervaringen. 

Lees meer

Get fit 2 hike

Get fit 2 hike: goed voorbereid de bergen in

Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw lichaam (beter) voorbereidt op een tocht in de bergen. Onder begeleiding van lesgeefster Wendy Saerens leer je tal van oefeningen om je lichaam sterker en stabieler te maken. 

Lees meer

Foto: Stef Maginelle

Hoe bereid je je voor op een beklimming of expeditie?

Tijdens deze workshop deelt Stef Maginelle zijn kennis als kinesitherapeut en persoonlijke ervaringen als alpinist. Hij neemt de basisprincipes van de trainingsleer door, specifiek toegepast voor bergbeklimmen.

Lees meer

Foto: Stefan Huylebroeck

Lawinekunde

Het winters hooggebergte is prachtig! Maar er ligt ook gevaar op de loer... Tijdens deze workshop krijg je de basis van lawinekunde en winters risicomanagement mee. Op zaterdag leggen we de focus op off-piste skiërs, zondag op sneeuwschoenwandelaars.

Lees meer (zaterdag) / Lees meer (zondag)

Foto: Jelle Canipel

Outdoor fotografie

Fotografen Jelle Canipel en Joris Put delen een passie voor reizen en fotografie. Tijdens deze workshop delen ze de verhalen achter hun beste outdoor foto's. Je krijgt allerlei tips en tricks voor Insta-proof beeldmateriaal.

Lees meer

Foto door Yanick Bos

Bivakkeren

Een nachtje wildkamperen of bivakkeren is een onvergetelijke ervaring. Hoe doe je dat op een verantwoorde wijze? Aan welke regels moet je je houden? Hoe kies je de juiste bivakplek? Dat leer je in deze workshop.

Lees meer

Foto: Tjeu Tijskens

Rugzak pakken

Wat neem je mee tijdens een meerdaagse wandeltocht? Wat heb je nu echt niét nodig? Tjeu legt het je in geuren en kleuren uit.

Lees meer

Geocaching

Geocaching: een moderne schattenjacht

Geocaching, dat is een digitale schattenjacht waar je met het hele gezin plezier aan beleeft. Met behulp  van een smartphone of wandel-gps ga je op zoek naar een 'geocache'. Hoe het werkt, ontdek je tijdens deze workshop.

Lees meer

Fietsen met kinderen

Fietsen met kinderen

Tijdens deze workshop bespreekt Marijke het brede gamma aan fietsen en fietsaccessoires voor gezinnen met (jonge) kinderen. Daarnaast krijg je ook tal van tips recht uit de praktijk.

Lees meer