Tijdens de winter wordt het hoge noorden omgevormd tot een bar, stormachtig, koud, en desolaat landschap. Voor zij die de elementen durven trotseren, gaat echter een waar winter-wonderlandschap open dat zijn weerga niet kent.

Tijdens deze presentatie neemt Kevin je mee met behulp van cross-country ski’s, pulka (‘expeditie-slee’) en tent, naar de ongerepte sneeuw en het beste van wat het hoge noorden in de winter te bieden heeft: van de Finse taiga met zijn golvende ‘tunturi’s’ in Urho Kekkonen, over het Noorse stormachtige hoog-plateau op de Hardangervidda, naar de hoge Zweedse bergen met zijn brede langgerekte valleien in Sarek.

Foto: Kevin Vanneste

Over Kevin: 

Kevin Vanneste trekt reeds meer dan 15 jaar de wereld rond, zowel dichtbij als verder van huis. Hij is een grote fan van bivakkeren in desolate en geïsoleerde gebieden en heeft dan ook een bijzonder zwak voor het hoge noorden. Zowel het stevigere als meer ontspannende werk kunnen hem bekoren, tijdens alle seizoenen van zomer tot winter. Kevin is ook bestuurslid bij KBF-club Hiking Advisor.