In het voorjaar van 2016 begonnen de Belgen Seba Vandermolen en Weking Van Reeth aan het ultrarunning avontuur van hun leven: in 590 marathons renden ze van Alaska naar Ushuaia, meer dan 25.000 kilometer. Voor het avontuur, maar ook ten voordele van To Walk Again, een Belgische stichting die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een fysieke beperking te verbeteren.

Twee jaar lang bikkelden ze van het meest noordelijke naar het meest zuidelijke punt van het Amerikaanse continent. Ze doorkruisten het woeste Alaska, bedwongen eenzame hoogtes in de Andes en renden in één rechte lijn langsheen de zwaarbewapende Mexicaanse narcoroute. Hun twee vrouwen, An en Liesbeth, volgden in hun kielzog met een zelfgebouwde camper. Via PanAm is een waanzinnig verhaal van hoop, inspiratie en doorzettingsvermogen. Een avontuur dat Seba op Mount Expo graag met ons deelt!

Meer informatie op viapanam.be 

Over de Pan-American Highway

De Pan-American highway is een netwerk van wegen die de uiteinden van Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. De weg loopt van Prudhoe Bay in Alaska tot Ushuaia in Argentinië. Seba en Weking kozen voor de ‘kortste’ variant: een traject van 25.000 kilometer met tal van spectaculaire hoogtepunten.

Via Panam in cijfers 

  • 590 marathons
  • 475.000 positieve hoogtemeters
  • 70 paar loopschoenen
  • 12 lekke autobonden
  • 7890 pannenkoeken
Via Panam
Via Panam