Martin Fickweiler: Van fotograaf-klimmer tot klimmer-fotograaf

Over de lezing

De Nederlandse klimmer Martin Fickweiler is vooral bekend om zijn kleinschalige expedities en meerdaagse klimavonturen in afgelegen gebieden zoals Baffin Island en Patagonië. Gewapend met zijn fotocamera trok Martin de voorbije jaren doorheen Europa op zoek naar de mooiste klimgebieden dicht bij huis.

Martin Fickweiler - Multi-pitch Climbing in EuropeMet het boek Multi-pitch Climbing in Europe debuteert Martin Fickweiler als fotograaf. In zijn boek presenteert hij een selectie van negentien klimgebieden in maar liefst elf Europese landen. De focus van het boek ligt op avontuurlijke routes van 80 tot 750 meter lang. Over een periode van vijf jaar ondernam Martin vijfentwintig reizen om het materiaal voor zijn boek te maken. De 188 foto’s die dit prachtige, Engelstalige boek rijk is, worden versterkt door persoonlijke belevingsverhalen van de auteur.

In de lezing Van fotograferend klimmer tot klimmend fotograaf” vertelt Martin Fickweiler over zijn laatste (solo) expeditie naar Baffin Island, zijn transformatie tot klimmend fotograaf en het boek dat daaruit voortvloeide: Multi-pitch Climbing in Europe.

Wie is Martin Fickweiler?

Foto: Pim HorversTijdens zijn bergsportcarrière ondernam Martin Fickweiler (1977) verschillende eerst-beklimmingen in Algerije, Canada, Groenland, Italië, Peru, Suriname en de Verenigde Staten. Hij beklom El Capitan in Yosemite zeven keer waaronder The Nose in een dag, de route Zodiac in de winter en Lurking Fear solo. Hij beklom alle drie de toppen van de Torres del Paine in Patagonië in één seizoen, stak in de winter de zuid-Patagoonse ijskap over en voltooide een solo-expeditie naar Baffin Island in het noorden van Canada. Zijn fotowerk wordt nationaal en internationaal gepubliceerd in tijdschriften en kranten.

Meer weten

Volg Martin Fickweiler op Facebook of lees het interview in National Geographic Traveler.

Timing

  • Zaterdag 18 februari 2017
  • Zondag 19 februari 2017
  • Locatie: t.b.a.