Denk aan: de toerist met de witte sokken en compact camera. Genietend van elke klik. Bijna zijn leven riskeren voor de perfecte foto (in veel te slechte kwaliteit) om nadien mee te pronken. Dit mag je verwachten, maar dan next level!

De passie voor reizen en de liefde voor fotografie is de perfecte combo. Toevallig is dit een passie die Joris Put en Jelle Canipel gemeen hebben – en nog miljoenen fotograaf-reizigers. Dit is misschien ook wel wat het interessant maakt. Op zoek gaan naar de lucky shot of de perfecte compositie. De reis hier naartoe. De tegenslag of het geluk, en de magische toets die je een foto geeft. Het avontuur. En de ‘volger’ in de juiste beleving laten meegenieten van de fantastische waarnemingen en de verschillende emoties die ermee gepaard gaan.

Dikke ‘like’ voor de tijd waarin we nu leven. Sociale media en platformen voor visuele kunst brengen ons als fotograf­en samen. Een eigen expositie op een platform als Instagram. Geïnspireerd worden en zelf anderen inspireren. Gratis en voor niks. Het Louvre krijgt maandelijks gemiddeld 608.000 bezoekers over de vloer. Instagram telt maandeli­jks 800 miljoen actieve gebruikers. Just saying!

Verwacht in deze workshop de verhalen achter de (lucky) shots en kom meer te weten over de (lucky) bastards achter de lens.

Lesgevers: Joris Put en Jelle Canipel

Meer informatie: gloryus.be

Workshop in samenwerking met GR

Foto: Jelle Canipel
Foto: Joris Put