Na een half leven klimmen, twee jaar van plannen maken en één jaar fysieke en mentale voorbereiding, vertrok de Antwerpenaar Niels Jespers in mei 2018 naar Pakistan om de Nanga Parbat (8126 meter) te beklimmen. Nanga Parbat is de negende hoogste berg ter wereld en één van de 14 achtduizenders op deze planeet. Op maandag 9 juli slaagt Niels erin om solo (zonder sherpa’s) en zonder gebruik te maken van extra zuurstof de top te bereiken – een ongelooflijke krachttoer!

Niels is nog maar de derde Belg die erin slaagt Nanga Parbat te beklimmen, na Jan Vanhees en Lut Vivijs in 1986. Bij de afdaling ontfermt Niels zich over een Iranese klimmer die in moeilijkheden zit. Aan de hand van foto's en videofragmenten vertelt hij tijdens deze lezing over zijn ervaringen bij de beklimming en het prachtige Pakistan.

Route

Wie is Niels Jespers?

Niels Jespers (1986) is bio-ingenieur van opleiding en avonturier van nature. Hij begon met bergbeklimmen op zijn 15de en is er sindsdien aan verslingerd. Klimmen maakt deel uit van Niels zijn leven in al zijn aspecten. “Klimmen is een middel om horizonten te verleggen, om projecten met onzekere afloop te ondernemen. Ongeacht of het doel of de top werd bereikt, je leert telkens weer iets over jezelf en de wereld.”

Wat begon als een hobby en een passie is nu ook zijn job. Hij begeleidt jonge vluchtelingen naar jobs op hoogte met het project Rising You.

Meer informatie: www.nielsjespers.be