Nina Caprez

Nina Caprez (1986) groeide op in de bergen van het Zwitserse Prättigau. Vanaf het moment dat ze haar eerste paar klimschoenen aantrok, wist ze dat klimmen haar passie is. Ze maakt furore met de beklimming van de moeilijkste multi-pitch routes ter wereld, vaak als eerste vrouwelijke klimster. >> Lees meer.

 

Anak Verhoeven

De 21-jarige, Belgische topklimster Anak Verhoeven behoort tot de wereldtop van het sportklimmen, zowel in het wedstrijdklimmen (lead) als op de rotsen. Tijdens deze lezing vertelt ze over haar leven als topsporter. Wat gebeurt er achter de klimmuur? >> Lees meer. 

 

TrisTrans Saga: de expeditiefamilie

TrisTrans Saga vertelt het verhaal van 2 jonge avonturiers, Tristan en Nanook, en hun ouders. Als gezin verkennen ze afgelegen berggebieden te voet, te paard, op ski’s, met de fiets of in de kano. Deze familie bewijst dat je grote, avontuurlijke reizen kan maken mét je kinderen. >> Lees meer.

 

Belgian Climbing Team in Catalonië

Het nationale team sportklimmen reisde naar Catalonië om er zich voor te bereiden op het wedstrijdseizoen. Welke routes werden gecrusht? Hoe staat het met de team spirit? En wat leerden ze van elkaar? >> Lees meer.

 

 

Mount Coach 6: expeditie Cordillera Blanca

Afgelopen zomer reisde de zesde lichting van Mount Coach Academy naar het hooggebergte van Peru voor het sluitstuk van hun tweejarige opleiding: een zelfstandige expeditie in de Cordillera Blanca. >> Lees meer. 

 

 

“Everybody’s Everest”

In de film “Everybody’s Everest” vertelt Stef ‘Wolf’ Wolput hoe hij er ondanks fysieke tegenslagen in slaagde om als eerste bergbeklimmer met een beperking op de top van de 8516 meter hoge Lhotse te staan. Ongetwijfeld inspirerend! >> Lees meer.

 

Foto: BANFF Mountain Film Festival Benelux

Banff Mountain Film Festival

Ook dit jaar komt het bekende Banff Mountain Film Festival naar Mount Expo. Dit prestigieuze festival voor berg- en avonturenfilms toont tijdens Mount Expo een selectie van haar beste films. Zak onderuit en droom even weg bij deze adembenemende beelden… >> Lees meer.