Foto: Mark Sebille

Belgian Dhaulagiri I Expedition

In 1982 schreef de Belgian Dhaulagiri I Expedition geschiedenis: voor de eerste keer in de geschiedenis stonden vijf Belgen op de top van een 8000-er. Meer dan drie decennia later blikken teamleden Philip Cornelissen en Mark Sebille terug op deze historische beklimming. Met een exclusieve vertoning van de originele kortfilm. 

Lees meer

Foto: Erik Mercelis

Film: Packrafting in Nicaragua

Drie vrienden trokken in januari 2018 naar Nicaragua voor een packraft-trip. Ze vaarden en stapten de Caraïbische kust af van Bluefields tot de grens met Costa Rica. Een tocht langsheen een enorm regenwoud die voordien nog nooit ondernomen werd. Deze film is een samenvatting van hun avontuur!

Lees meer

Foto: Nelson Neirinck

Van Mount Coach naar de Karakoram

Tijdens deze lezing neemt Nelson Neirinck ons mee van zijn beginnersjaren bij Mount Coach Academy  naar het hoogtepunt afgelopen zomer: twee eerst-beklimmingen in het Pakistaanse Karakorammassief.

Lees meer

Foto: Via Panam

Via Panam: een ultrarunning avontuur

In het voorjaar van 2016 begonnen de Belgen Seba Vandermolen en Weking Van Reeth aan het ultrarunning avontuur van hun leven: in 590 marathons renden ze van Alaska naar Ushuaia, meer dan 25.000 kilometer. Een avontuur dat Seba op Mount Expo graag met ons deelt! 

Lees meer

Foto: Niels Jespers

Niels Jespers: beklimming Nanga Parbat

Op 9 juli 2018 stond Antwerpenaar Niels Jespers op de top van de Nanga Parbat (8126 meter), één van de 14 achtduizenders op deze planeet. Hij beklom de berg solo (zonder sherpa’s) en zonder gebruik te maken van extra zuurstof. Met foto’s en videofragmenten vertelt Niels over zijn ervaringen tijdens deze beklimming en over het prachtige Pakistan.

Lees meer

763

Ride2Nepal: met de fiets van België naar Nepal

Jonathan Nachtergaele en Roeland Develter, twee sympathieke Oost-Vlamingen, vertrokken op 4 januari 2018 met de fiets vanuit Maldegem voor een epische fietstocht richting Nepal. Ze waren bijna een jaar onderweg en fietsten maar liefst 13.500 kilometer door een twintigtal landen in Oost-Europa en Centraal-Azië.

Lees meer

Foto: Sofie Lenaerts

Film: Passie in de bergen

"Why do we climb mountains?" Alpiniste Sofie Lenaerts neemt je in deze kortfilm mee in haar passie voor bergen. Waar haalt ze de kracht en het doorzettingsvermogen vandaan om zich te wagen aan projecten als de Seven Summits? Het antwoord zal je allicht verrassen!

Lees meer

Foto: Yanick Bos

Bergwandelen met kids

Bergwandelen met je gezin kan leuk zijn. Met een beetje voorbereiding en planning maak je er echt de tofste vakanties van. In deze lezing krijg je heel wat tips en tricks mee van Yanick, Cynthia en Louis, een gezin met tonnen praktijkervaring.

Lees meer

Foto: Kevin Vanneste

Wintertrekking in het hoge noorden

Kevin Vanneste trekt al meer dan 15 jaar de wereld rond. Tijdens deze lezing neemt hij je mee op toerski's naar het winterse Scandinavië: van Finland, naar Noorwegen en Zweden.

Lees meer