Ken jij ook dat winters gevoel? Zin hebben om jouw eigen “spoor” te trekken door die prachtige onberoerde witte pracht…. Dat kan! Op diverse manieren: op sneeuwschoenen, op ski’s of toerski’s, met je snowboard… Maar hoe begin ik hieraan? Welke uitrusting heb ik nodig? En wat met die winterse alpine gevaren, zoals lawines?

Tijdens deze workshop geven we jou antwoord op deze vragen. We laten jou kennis maken met de nodige (veiligheids-)materialen en mogelijkheden ervan. We geven jou ook wat meer inzicht in de moeilijke materie van het winters risicomanagement: wat zijn lawines, wat is “Stop-or-Go” en hoe werkt dit? Wat met de winterse veiligheidsuitrusting? Je krijgt heel wat tips en tricks aangereikt.

Let op: het risicomanagement wordt beperkt uitgelegd, een volwaardige cursus sneeuw- en lawinekunde is een must wanneer je echt de begane veilige paden verlaat in het winters landschap.

“Wat als die magische witte flanken ons roepen…”

Lesgever: Stefan Huylebroeck

Als kleine jongen kreeg hij de liefde voor de bergen en het alpinisme mee! Al snel werd de passie voor diverse winterbergsporten zeer groot. Hij volgde ook diverse cursussen en opleidingen in binnen- en buitenland. Al heel wat jaren is hij actief als toerski-stageleider binnen VBW en KBF. Binnen het sneeuw- en lawinekunde-gebeuren geeft hij ook al jaren diverse theoretische en praktische opleidingsvormen.