Wat doet hoogte met je lichaam? Hoe kun je je lichaam (beter) voorbereiden op een tocht naar het hooggebergte? Wat is hoogteziekte en hoe kun je het voorkomen?

Tijdens deze workshop laten Stef Maginelle en Sofie Lenaerts je aan den lijve ondervinden wat hoogte met je lichaam doet. Dankzij een hoogtegenerator is het mogelijk om hoogte te simuleren, ook wanneer je niet in de bergen bent. Je komt te weten wat hoogteziekte precies is en wat de voordelen zijn van trainen op hoogte.

Wie zijn Stef Maginelle en Sofie Lenaerts?

Stef Maginelle en Sofie Lenaerts zijn twee ervaren alpinisten met een voorliefde voor klimmen op extreme hoogte. Op hun palmares prijken verschillende expedities boven de 6000, 7000 en zelfs 8000 meter. In 2017 ondernamen ze een poging om de vierde hoogste berg ter wereld, Lhotse (8516 meter), te beklimmen zonder supplementaire zuurstof of sherpabegeleiding.

In het centrum voor kinesitherapie, sport en gezondheid “Fisiotics” bereiden Stef en Sofie zich fysiek en mentaal voor, en begeleiden ze andere atleten in het bereiken van hun doelen.

Lees meer op www.fisiotics.be of www.8000unlimited.com.