Stef ‘Wolf’ Wolput droomde ervan om op de top van een achtduizender te staan. Na succesvolle beklimmingen van de Mont Blanc (2009), Elbrus (2010), Mera en Baruntse (2011) leek dat doel binnen handbereik. Maar in 2012 stond hij plots voor een heel andere uitdaging: zijn tenen waren bewegingsloos…

De verlamming kroop omhoog tot zijn knie. Stappen werd moeilijk, slapen was pijnlijk, sporten en trainen werd onmogelijk. Gedaan met de klimcarrière… of toch niet? Na een lange, intensieve revalidatie stond hij op 19 mei 2017 als tweede Belg, en als eerste bergbeklimmer met een beperking op de top van de 8516 meter hoge Lhotse.

Op Mount Expo stelt Stef wolput zijn film voor “Everybody’s Everest”. Hij neemt je mee op een lange reis. Van fysieke en mentale tegenslagen, maar ook van overwinningen. Van de wachtkamer van de dokter, het sporten met een beperking, tot op de top van Lhotse, 8516 meter hoog. Hij vertelt over het belang van dromen, het geloven in jezelf en in je doel, en over de vreugde van de top. Over die Everest, die voor iedereen anders is, maar oh zo belangrijk.

Meer informatie vind je op zijn website.